Drone til inspektion af bygning og anlæg

Ved at benytte droner til inspektion af bygninger og anlæg kan omkostningerne til lifte og stilladser reduceres betydeligt.

Inspektioner af bygninger og anlæg sker typisk i tæt bebyggede områder eller nær trafikerede veje, hvorfor der er en række forhold omkring dronen du skal tage højde for, for at kunne flyve på lovlig vis.

Vores erfaringer og anbefalinger får du lige her i denne artikel.

Redundans

For at sikre at du ikke skader tredjemand med flyvning af din drone i bymæssig bebyggelse, foreskriver loven at din drone skal være udstyret med en sikkerhedsfunktion som gør, at selvom dronen mister en propel, eller en propelmotor sætter ud, skal den stadig kunne holde sig i luften. Denne sikkerhedsfunktion er kaldet redundans, og findes typisk på droner med 6 eller flere propeller.

Satellitmodtagelse

Når du flyver omkring bygninger og andre elementer kan det afskærme satellitmodtagelsen betragteligt. Hvis din drone ikke kan fange nok satellitter, kan den ikke holde sig stabil i luften og vil drive med vinden, og vindstød, hvis du ikke styrer kontra.

Det er et stressende element, hvis dronen ikke holder sin position, hvorfor du bør vælge en drone som har en god satellitmodtager. Du skal derfor vælge en drone som både kan modtage GPS og GLONASS da din drone her ofte vil fange tilstrækkelige satellitter til at holde sig stabil i bymæssig bebyggelse.

Kameraet

Når platformen er på plads med redundans og god satellitmodtager, kan du kigge på hvilken type kamera som du ønsker at montere på dronen. Ofte vil en billedkvalitet på 12 megapixel og en videokvalitet i HD-opløsning være tilstrækkelig, men vi anbefaler en drone-løsning hvor du har mulighed for at skifte mellem forskellige kameraer.

Behovet ændrer sig løbende, og det kan være at du også gerne på sigt vil have mulighed for at montere et termisk kamera på dronen for at undersøge varmetab eller utætheder på bygninger.

Flyvetid

Droneinspektioner i bymæssige bebyggelser kræver som regel ikke en lang flyvetid, da det er nemt at lande dronen og hurtigt skifte batteri. En flyvetid på ca. 18-20 minutter eller mere, vil være ideelt, og så have ekstra batterier til flere flyvninger.

Software

Ved inspektion af bygninger og anlæg, kan du have behov for at registrere og følge et arbejde, skader, mangler eller lignende. Derfor er det en god idé at benytte et system til at behandle de billeder og data som dronen indsamler.

Ved at bruge et system som fx EasyInspect kan du nemt håndtere alle dine billeder og give dem anmærkninger. EasyInspect lægger automatisk en masse data fra dronen ind i systemet, som f.eks. hvilken højde billedet er taget i, og viser samtidig på et kort hvor billedet er taget.

Anbefaling til dig

Vi anbefaler at du bruger én af de mest sikre droner på markedet, hvilket for tiden er en DJI Matrice 600. Sikkerhedssystemet på denne drone gør at den er yderst stabil og sandsynligheden for at styrte er nærmest ikke-eksisterende. Det giver dig en god tryghed og selvsikkerhed til at udføre dine inspektioner i bymæssig bebyggelse.

Til dronen anbefaler vi at bruge kameraet Zenmuse Z3 som tager billeder i 12,4 megapixel og video i 4K. Kameraet har sågar 3,5x optisk zoom og 2x digital zoom så du kan komme tættere på det du gerne vil inspicere, uden at sætte dronen i farlige positioner.

 

Køb drone til Bygning og Anlæg